3 Mayıs 2016 Salı

Natsume Yuujinchou / Natsume's Book of Friends

                           
 Youkai / Ayakashi'leri yani ruhları görme yeteneği olan Natsume Takashi bunu uzun bir süredir saklamaktadır. Çünkü bu yeteneği yüzünden insanlar tarfından dışlanmıştır. Üstelik gördüğü youkai'lerle de arası pek iyi değildir. Annesini ve babasını küçükken kaybettiği için akrabaları tarafından büyütülür. Fakat yeteneği başına dert olduğu için sık sık kaldığı yerleri değiştirmek zorunda kalmıştır. Yıllar sonra bir gün vefat eden büyükannesi Reiko’dan bir kitap miras kalır. Bu kitap, büyükannesinin ruhları hapsederek anlaşmalar yaptığı büyülü bir kitaptır. Natsume kitap da bulunan ruhların hepsini serbest bırakmak ister. Fakat bu ruhların bazıları iyi niyetli, bazıları ise kötü ve intikamcı ruhlara sahiptirler. Miras sayesinde Natsume’nin hayatında yeni bir dönem başlar. Hem yanlarına yeni taşındığı aile, hem yeni edineceği arkadaşlarıyla hem de Nyanko Sensei ile daha önce tatmadığı dostluğu, arkadaşlığı ve aile sevgisini bulacaktır.

Anime o kadar naif o kadar dingin bir şekilde ilerliyor ki her bölüm sonunda içinizde hep buruk bir hüzünle kalıyorsunuz. Natsume’nin büyürken yapayalnız olması ve bunun anlatılış şekli bir anda sizi üzüntü seline bırakırken, bir anda kendinizi gülümserken bulabiliyorsunuz. Özellikle Nyanko Sensei’nin olduğu sahnelerde hep bir komiklik var. Natsume ve Nyanko Sensei’li sahneler favorim her zaman.
Hikaye güzel, çizimler güzel ve tabi müzikleri de bir harika animenin. Özellikle açılış ve kapanış müzikleri dinlerken hayran bıraktırıyor. Her sezonun içeriğine göre müzikleri de değişiyor.

Animenin şuana kadar 4 sezonu (her sezon 13 bölüm) ve 2 Ova’sı yayınlandı. Bu yılın sonuna doğru 5. Sezonu yayınlanacak ve mangası da hala devam ediyor. Bu sebeple merak içinde 5. Sezonu beklediğimi söyleyebilirim. Şiddetli bir şekilde de izlemenizi tavsiye ederim animeyi.
Zoku Natsume Yuujinchou OST - Atatakai Yuki Keshiki





Her koşulda Natsume'in koruyucusu olan Nyanko Sensei ^^

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder