30 Mayıs 2016 Pazartesi

Mucize - R.J. Palacio / Kitap Yorumu


Kitap: Mucize / Wonder
Yazar: J.R. Palacio
Goodreads Puanı: 4.42


Kaderinde Sıradışı Olmak Varsa Sıradan Kalamazsın…

"Merhaba, adım August. Size nasıl göründüğümü anlatmayacağım. Aklınıza ne geliyorsa muhtemelen ondan daha kötü görünüyorumdur.

August (Auggie) Pullman yüzünde fiziksel bir bozuklukla doğduğu için, normal bir okula gidemiyordu… şimdiye kadar. Yakında Beecher Ortaokulu'nda beşinci sınıfa başlayacak ve ömrünüzde bir kere bile "yeni çocuk" olduysanız, bunun ne kadar zorlu olduğunu tahmin edebilirsiniz. Dondurma yemek ve Xbox'ında oyun oynamak gibi sıradan şeyleri seven Auggie aslında sadece sıradışı yüzü olan, sıradan bir çocuk. Peki, yeni sınıf arkadaşlarını, görünüşünün ardında kendisinin de onlar gibi olduğuna ikna edebilecek mi? (Tanıtım Bülteninden)"


Auggie'nin hikayesi o kadar naif bir dille yazılmış ki, okurken birçok duyguyu aynı anda yaşıyorsunuz. Bir anda gülüp, bir anda hüzünlenirken bir anda içiniz sımsıcak olabiliyor. Kitabın en sevdiğim yönlerinden biri yazar olayı hiç ajite etmeden olduğu gibi aktarması. Bir de kitabı bir kişinin bakış açısından yazmak yerine birçok kişinin gözünden anlatması kitabı daha çok ilginçleştirmiş. Bu sayede yaşanan bir olayı başka insanların gözünden daha farklı bir bakış açısıyla okumuş oluyoruz.

Auggie'nin yaşadıkları bizi sarsıyor ama onun olaylara verdiği tepkiler ve o güzel kalbiyle hayata bakışı içimizi ısıtmaya yetiyor. Bence bu kitaba, çocuk kitabı diye bakıp geçmemek gerekiyor. Her yaştan insanın okuyup kendinden bir şey bulabilceği bir eser olmuş. Bir çocuğun gözünden hayatın acı ve tatlı yanlarını görmek yaşadığımız çoğu olayın aslında eften püften olduğunu görmemizi sağlıyor. Bu sebeple bu kitabı okuyun ve çevrenizdekilere okutun lütfen. ^^

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder