25 Ocak 2017 Çarşamba

Hirunaka no Ryuusei


Tür: Komedi, Romantik, Okul, Shoujo
Bölüm Sayısı: 86
Yayın Tarihi: 2 Mayıs 2011 - 5 Kasım 2014
Durum: Tamamlandı
Manga-ka: Yamamori Mika

Diğer adı: Daytime Shooting Star



15 yaşındaki Suzume, babasının iş yerindeki transferi sonucu Tokyo'daki amcası ile yaşamak zorunda kalır. Tokyo'ya geldiği gün amcası iş sebebiyle onu karşılamaya gelemez. Yolda tuhaf görünümlü bir gençle karşılaşınca ürker ve kaçar. Sonrasında kaybolduğunu fark eder bir çocuk parkında sızıp kalır. Gözlerini açtığında amcasının evindedir ve 'tuhaf görünümlü genç' de ordadır. Bu gencin amcasının arkadaşı olduğunu ve onu bulup eve getiren kişi olduğunu öğrenir. Daha sonrasında okula başladığından o kişinin okuldaki öğretmenlerinden biri olan Satsuki Shishio olduğunu öğrenir ve işler birazcık karışmaya başlar…

Suzume, yeni okuluna alışmaya ve arkadaş edinmeye çalışırken Daiki Mamura adında yan sırasında oturan çocukla arkadaş olmaya karar verir. Fakat bu çocuk kızlarla hiç konuşmayan ve kendine dokunulmasından hoşlanmayan bir tiptir. Mamura’ya aşık olan Yuyuka ile arkadaş olur. Hiç aşık olmaması gereken birine aşık olmaya başlamasıyla işler daha da arapsaçına döner.

Karakterler: 

Suzume Yosano

Satsuki Shisho

Daiki Mamura

Yuyuka Nekota

Mangayı İngilizce-Türkçe karışık okudum. :) Shoujo olduğu için başlamıştım ve çok sevdim.  İlk bölümlerde Satsuki'nin tarafını tutsamda sonrasında tamamen bir Mamura fan oldum. Bir yetişkine göre olgun bir karaktere sahip olması bence en büyük artısıydı. Suzume'nin sonunda kimi seçeceği tam bi muamma olması hikayeyi daha da bir sürükleyici kıldı. Bence finali çok tatlıydı. Ekstra buçuklu bölümlerse şeker ötesiydi. Okuduğum kitaplarda ya da mangalarda hep yıllar sonrasını merak ederim. Bu mangada da yıllar sonra bölümü vardı ama kısacıktı. :( Umarım mangaka yine güzel special bölümler yayınlar. ^^ Eğer içinizi ısıtacak tatlış mı tatlış bir aşk hikayesi okumak isterseniz Hirunaka no Ryuusei'yi şiddetle tavsiye ederim. ;)

Manganın animesini beklerken film haberi geldi. 24 Mart 2017'de Live Action filmi gösterime girecekmiş. Fragmanı da;



Filmin posteri


Binbir surat Satsuki Shishio ^^  ~  ♥

En tatlı sahnelerden... ^-^ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder